De ce scena Eurovision 2017 este una dintre cele mai spectaculoase?

A privi scena Eurovision în toată splendoara ei este, poate, unul dintre cele mai râvnite momente din cadrul acestui eveniment. Sunt, însă, multe guri care afirmă că în acest an, acest subiect ar ocupa un loc secund în interesele fanilor.

Poate că la început, acest subiect vi se va părea mai puțin interesant și veți avea tendința de a da scroll și a trece la alte articole. Țin, însă, să precizez că în cazul în care nu știai că scena din acest an este una spectaculoasă sau dacă încă mai crezi că nu va face o treabă bună, atunci trebuie să citești următoarele rânduri cu mare atenție pentru că s-ar putea să îți schimbi opinia.

Pentru ceea ce urmează, am ales aleatoriu câteva scene din anii precedenți și o să le comparăm cu cea actuală, din 2017.

Scena din 20112010_stage
Germanii au reușit să dea suflare unei ediții Eurovision de vis, scena din Dusseldorf, din Arena Esprit, găzduind cu grație emoțiile celor 43 de participanți din acel an. Arena a avut disponibile 24.000 de locuri, așa că o mulțime de fani s-au putut bucura de experiența Eurovision văzută din sală.

Din acest motiv, s-ar putea spune că ediția Eurovision din 2017 ar fi mai slabă, pentru că Centrul Internațional de Expoziții din Kiev, unde se va desfășura Eurovisionul în nu mai puțin de 3 săptămâni, are o capacitate de numai 10.000 de locuri.
Însă nu vorbim despre capacitatea sălilor, ci despre scene. Nu o să intru în detalii tehnice, pentru că la mai toate scenele din 2011 până în prezent sunt aceleași, unele având mai multe atuuri, altele mai puține.

Am auzit spunându-se și că scena din acest an este mică. La fel și că aceasta nu ar putea face față cerințelor artiștilor. Aceste cuvinte le aud în fiecare an și m-am cam săturat, ce-i drept, mai ales din 2015, când la fel am zis și eu că scena este mică și că nu este potrivită pentru Eurovision, apoi, văzând-o în acțiune, mi-am schimbat total părerea.
Pentru scena din 2015 voi lua ca exemplu prestațiile a doi concurenți și anume, Polina Gagarina (Rusia 2015) și Maria Elena Kyriakou (Grecia 2015)

Scena din 2015
scena_2015

Polina a folosit, pe lângă vestita rochie cu proiecții care, de altfel, a fost adusă pentru prima dată la Eurovision de Sabina Babayeva (Azerbaijan 2012), un întreg spectacol de lumini și proiecții care, pus pe o altă scenă, sunt convins că nu ar fi arătat la fel ca pe cea din Wiener Stadthalle și nu ne-ar fi transmis la fel emoțiile artistei,

Polinuța love

Maria Elena Kyriakou, pe de altă parte, s-a folosit în întregime de scena din acel an, reușind să ne poarte cu ea în lumea viselor, reușind să ne facă să călătorim cu ochii deschiși prin universul baladei One last breath și asta numai printr-o simplă combinație de lumini, vânt și o scenă pe măsură.

maria

Acum, că au apărut și primele imagini cu scena din 2017, aș vrea să spun că, într-adevăr, poate nu va depăși scena din 2015 sau giganta daneză din 2014 despre care nu cred că mai trebuie să spun că se bate cu cea din Rusia din 2009 pentru trofeul la cea mai bună scenă dintotdeauna. Dar, vreau să ajung la concluzia că fiecare scenă are frumusețea ei, are artiștii în sufletul cărora va rămâne întotdeauna „cea mai bună” și are oamenii profesioniști care fac posibilă funcționarea sa la cel mai înalt nivel!

 

Autor: Alex Iovan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s