FREILING: ,,RUSIA SI UCRAINA IN PRAG DE A FI AMENDATE SAPTAMANA VIITOARE’’

Președintele Grupului de Referință al EBU pentru Eurovision, Dr. Frank-Dieter Freiling, a edificat mai multe nelămuriri după ediția Eurovision de anul acesta, pe site-ul eurovision.de.

În primul rând, el a subliniat faptul că EBU (Uniunea Europeană de Radio și Televiziune) va avea un aport mai mare, în ceea ce privește implicarea în organizarea ediției Eurovision viitoare, care va avea loc în Portugalia; această hotărâre datorându-se haosului creat din jurul organizării ediției de anul acesta de la Kiev.

Menționând că situația conflictuală majoră iscată între Ucraina și Rusia a pus într-o lumină proastă întreg concursul, aidoma părerii lui, ambele țări ar trebui să sufere o anumită sancțiune.

Peste o săptămână va avea loc reuniunea oficială a Grupului de Referință al EBU, în cadrul căreia s-ar putea lua o decizie și în privința sancțiunii aplicate celor două țări.

Totodată, Freiling a mai afirmat că, într-adevăr, au apărut și alte orașe din Portugalia care și-au exprimat dorința de a organiza ediția Eurovision 2018, dar Lisabona rămâne ca fiind orașul favorit, în acest sens, și în acest moment. Însă, în pofida acestui lucru, se vor analiza toate aplicațiile celorlalte orașe.

Vă invităm să vă exprimați părerea cu privire la posibila incidență a regulilor EBU speței Ucraina-Rusia, analizând justificarea eventualelor sancțiuni impuse de către EBU celor două țări!

Considerați că o țară participantă ar trebui să-și desemneze reprezentantul la Eurovision după criterii politice? În altă ordine de idei, Ucraina a greșit, pentru că s-a folosit de legile aflate în vigoare, privind securitatea țării, astfel interzicând Juliei Samoylova accesul în Ucraina; sau dimpotrivă, Rusia a provocat această situație conflictuală, trimițând-o pe Julia la Eurovision, în pofida științei prealabile a interdicției acesteia pe teritoriul Ucrainei (dat fiind faptul că s-a anunțat de către oficialii ucrainieni lista și condițiile de accedere pe spațiul ucrainean?

Are, așadar, EBU vreun fel de autoritate morală sau legală de a impune sancțiuni Ucrainei pentru că a aplicat dreptul pozitiv aflat sub auspiciile propriului stat? Pe de altă parte, este EBU îndrituit de a pedepsi Rusia pentru că nu doar că n-a ținut cont de condițiile legale impuse de statul organizator, ci a și refuzat din prima clipă să ia parte la Reuniunea Șefilor de Delegații, din luna Martie, ceea ce contravine flagrant regulilor EBU?

Oricare ar fi răspunsul corect, săptămâna viitoare vom afla cum și ce anume a decis EBU în această privință.

Autor: Ferenc Szabo  

Sursa: EBU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s