Un nou Eurovision, sub egida EBU!

 

Ne despart numai 9 zile de la Eurovisionul Corurilor din Europa! Sâmbăta viitoare, pe 22 iulie 2017, debutează prima ediție a ,,Eurovision Choir of the Year’’, un nou membru al marii familii, denumită Eurovision. Este un nou concept, gândit de către EBU, care se alătură bine cunoscutului ,,Eurovision Song Contest’’, surioarei sale ,,Junior Eurovision Song Contest’’ și fratelui său, din domeniul muzicii clasice, ,,Eurovision Young Musicians’’.

Prima ediție a ,,Eurovisionului Corului Anului’’ va avea loc la Riga, Letonia, și va găzdui 9 țări participante, care și-au exprimat deja dorința de a-și etala cultura și prin glasul celor mai prestigioase coruri ale lor.

Din păcate, România nu va lua parte la Eurovisionul Corurilor, însă le ținem pumnii vecinilor noștri din Ungaria, care se vor bate pentru marele trofeu cu corul lor compus numai din bărbați: ,,Bartok Béla Férfi Kórus’’.

Așadar, haideți să cunoaștem cele 9 țări debutante, cât și numele corurilor care vor încânta Europa cu armonia glasurilor lor:

  • Hardchor Linz (Austria)
  • Les Pastoreaux (Belgia)
  • Academic Choir of Aarhus (Danemarca)
  • Estonian TV Girls’ Choir (Estonia)
  • Jazzchor Freiburg (Germania)
  • Spīgo (Letonia)
  • Carmen Manet (Slovenia)
  • Bela Bartok Male Choir (Ungaria)
  • Côr Merched Sir Gâr (Țara Galilor)

În ceea ce privește formatul concursului, acesta va consta într-o melodie (de orice fel de stil muzical) de 6 minute, aleasă samavolnic și cântată de coruri.

Corurile vor fi jurizate de către un juriu de specialitate de rang înalt, în care îi vom regăsi, deopotrivă, pe celebrul compozitor britanic John Rutter și mezzo-soprana Elīna Garanča din Letonia.

Prezentatorii concursului vor fi laureatul Grammy, Eric Whitacre și prezentatorul cultural al televizunii naționale din Letonia, Eva Johansone.

 

Așteptăm cu sufletul la gură noul ,,prunc’’ al Eurovisionului, căci, conform relatărilor organizatorilor, frumusețea vocii umane și a diversității muzicale vor fi îmbinate, în stil maiestuos, în Eurovisionul Corurilor Anului 2017!

Concursul va putea fi urmărit online pe www.eurovisionchoir.tv

 

Autor: Ferenc Szabo

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s