Blog

EUROVISION JUNIOR 2017: RUSIA ESTE ÎNVINGĂTOAREA

 

jesc2017_russia_wins

Georgia a organizat Eurovisionul Junior din acest an. Voturile juriului de specialitate au fost câştigate de Georgia, voturile telespectatorilor de către Olanda, dar, într-un final, Rusia a iesit câştigătoarea ediţiei 2017, cu piesa intitulată ,,Wings”, în interpretarea Polinei Bogusevich.

Felicitări!

jesc2017results

Nu putem, însă, trece cu vederea ,,micile” suspiciuni cu privire la modalitatea de votare. În timp ce discrepanţa dintre voturile juriului şi cele ale telespectatorilor era uriaşă cât China, s-au constatat erori majore şi în sistemul nou de votare introdus, cel online. Mulţi, ca să nu spunem că absolut nimeni, n-au putut vota în timpul show-ului Live. De asemenea, două mari redacţii cu tematică Eurovision, au dovedit posibilitatea de fraudare în noul sistem online de votare.

Ne exprimăm nădejdea că acest sistem nou de votare nu va fi introdus de către EBU şi în cadrul Eurovisionului mare!

Să urmărim şi prestaţia Maltei, care la juriu a ieşit codaşă, dar la televot era printre primii (de la minutul 1:03:50) :

Autor: Ferenc Szabó

Anunțuri

INFEVISION 2017: ETAPA INTERNAŢIONALĂ, CU PUMNII STRÂNŞI PENTRU ROMÂNIA

   Dragi eurovizionişti, şi nu numai!  Aşa cum am anunţat la începutul lunii Septembrie, asemenea tuturor celorlalte fan-cluburi din rețeaua INFE (International Network of Fanclubs of Eurovision), recunoscute de EBU, şi INFE România participă la concursul INFEvision din acest an. După etapa naţională a desemnării piesei care reprezintă România, iată-ne şi la acest moment mult aşteptat al etapei internaţionale INFEvision Video Contest 2017. Să votăm, deci!

   Pentru necunoscători, putem spune, pe scurt, că INFEvision Video Contest este Eurovisionul rețelei noastre, în care fiecare țară participă cu o piesă si videoclipul oficial al acesteia, iar celelalte fan-cluburi  din ţările participante acordă puncte pieselor preferate, exact aidoma modelului Eurovision Song Contest. Aşadar, nu vom putea vota pentru propria noastră ţară. Reamintim, totodată, că acesta este organizat de către colegii noștri din Azerbaijan, țara focului.

   Noi, echipa INFE România, am organizat etapa naţională pe Facebook, în Grupul Eurovision Romania, cu dorința de a implica cât mai multe persoane iubitoare ale Eurovisionului în luarea deciziei finale; şi am decis ca tot acesta să rămână locul unde vom vota pentru celelalte ţări, şi în cadrul etapei internaţionale, cu scopul de a eluda o jurizare restrânsă la preferinţele personale a numai 3 jurnalişti români.

   Perioada de votare se va desfăşura între 16 şi 25 noiembrie, iar pentru asta, rugăm toate persoanele doritoare să îşi exprime votul respectând sistemul de vot utilizat la Eurovision, şi doar după atenta vizionare a tuturor pieselor ale ţărilor participante.

   România va fi reprezentată la INFEvision Video Contest 2017 de INNA, cu piesa intitulată ,,Ruleta’’. În cazul în care România câştigă, vom avea sarcina onorantă de a organiza noi ediţia 2018.

   Vă prezentăm, mai jos, ţările cu care ne vom bate pentru marele trofeu şi piesele lor aferente pe care vă invităm să le jurizaţi, acordându-le puncte de la 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, până la 1 punct. Toate voturile vor fi centralizate, urmând ca să prezentăm la finele lunii clasamentul final al României, transmiţându-l, evident, şi organizatorilor din Azerbaijan.

Iată piesele celorlalte 13 ţări participante:

 1. Azerbaijan:
 1. Regatul Unit:
 1. Cipru:
 1. Spania:
 1. Turcia:
 1. Grecia:
 1. Georgia:
 1. Malta:
 1. Israel:
 1. Macedonia
 1. Mexic:
 1. Polonia:
 1. Statele Unite ale Americii:

Îi ţinem pumnii reprezentantei noastre, iar pe voi vă îndemnăm să votaţi! Câştigătorul din acest an îl vom afla pe 16 Decembrie, printr-o prezentare online a evenimentului.

Autor: Ferenc Szabó

 

EUROVISION 2018: CE ŞTIM PÂNĂ ACUM?

     Organizatorii din Lisabona n-au publicat numai lista cu ţările participante la Eurovision, ci am aflat şi design-ul ediţiei 2018, cât şi locaţia unde va fi aşa-numitul Eurovision Village, împreună cu data în care se vor pune la vânzare biletele. Nici televiziunea publică română nu a fost mai prejos anul acesta, au ales să fie mai prompţi decât în anii precedenţi, ceea ce considerăm ca fiind un semn bun. Să vedem, aşadar, headline-urile lunii noiembrie.

     Echipa de producţie nu ne-a ţinut în mare suspans, cu privire la numărul ţărilor participante: au anunţat că 42 de ţări vor lua parte la Eurovision 2018. Şi, da, Rusia se întoarce, după absenţa silită de anul trecut.

     În ceea ce priveşte Macedonia, chiar dacă initial au afirmat că nu va putea lua parte la ediţia din 2018, din cauza datoriilor pecuniare ale televiziunii publice macedoniene către EBU; ulterior, superviserul Eurovision, John Ola Sand, a declarat că este deschis să poarte un dialog cu televiziunea publică macedoniană, în vederea rezolvării problemei, iar în cazul unui acord comun, se va putea alătura şi Macedonia celor 42 de ţări.

     În consecinţă, va trebui să mai aşteptăm, pentru a vedea dacă vor fi 42 sau 43 de ţări participante, anul viitor.

     A avut loc prezentarea oficială a sloganului, cât şi a logo-ului ediţiei 2018, şi sună în felul următor: ,,All aboard!’’ (Îmbarcarea!) – la simplul auz, pare-se a fi o invitaţie la un sejur al cărui terminal va fi Eurovisionul 2018 de la Lisabona. Este o noutate faptul că, contrar cutumei solemn respectate în anii precedenţi, anul viitor, ediţia Eurovision va avea nu unul, ci 13 logo-uri, a căror idee de bază va ilustra acelaşi lucru: fauna mării. Iată:

9b6a4f0f23208824f9aac2fbf8a987a9

     Semifinalele Eurovision 2018 vor avea loc pe 8, respectiv 10 mai, iar marea finală pe 12 mai, însă Eurovision Village îşi va deschide porţile încă de pe data de 4 mai. Eurovision Village este acea locaţie publică din oraşul gazdă, care poate fi vizitată gratuit, iar unde ţările participante pot ridica standuri, şi în timpul zilei, concurenţii Eurovision vor aştepta publicul larg la concertele pe care le vor susţine în acest loc.

     Tot aici, semifinalele şi finala vor putea fi urmărite, ele fiind proiectate pe niste pânze uriaşe, instalate pentru turişti sau simpli trecători. Această locaţie va fi la Praça do Comércio, o piaţă uriaşă din centrul Lisabonei, situată chiar pe litoral. Numai bine să vizităm Lisabona anul viitor, nu-i aşa? Imaginile sunt grăitoare!

file.php

Potrivit comunicatului de presă, vânzarea biletelor va începe la sfârşitul lunii noiembrie a lui 2017.

     Revenind la Selecţia Naţională, amintim faptul că înscrierile pieselor va începe pe data de 15 noiembrie şi se va încheia în data de 15 decembrie. Totodată, TVR a anunţat că pe 22 decembrie, aflăm semifinaliştii Eurovision România 2018. Vom avea şi PREMIERĂ: Semifinalele şi Finala Naţională vor fi organizate în şase oraşe din România.

     Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională Eurovision România o pot face cu tot curajul, căci dorinţa organizatorilor este să primească cel ouţin 100 de piese înscrise.

     Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2018” înscrisă pe plic, ori pot fi trimise electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro.

     Artiştii vor interpreta piesele în studiourile TVR, iar juriul va alege semifinaliştii în perioada 21-22 decembrie. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, urmând ca numele finaliştilor să fie anunţate la începutul lunii februarie.

    Semifinalele şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2018, organizate în şase oraşe din România, unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului ţării noastre la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018.

Autor: Ferenc Szabó

EUROVISION 2018: RTP DEZVĂLUIE DETALIILE EUROVISION 2018 ÎNTR-O CONFERINŢĂ DE PRESĂ

RTP, televiziunea publică portugheză, a anunţat că va ţine o conferinţă de presă specială la Oceanario de Lisboa, în data de 7 noiembrie, în vederea dezvăluirii unor date mai amănunţite cu privire la Eurovision 2018.

Grupul de Referinţă al Eurovision din partea EBU va vizita Lisabona săptămâna aceasta pentru a verifica pregătirile care au loc pentru buna organizare a Eurovisionului şi, totodată, pentru a întâlni oficialităţile din Lisabona, cât şi cele ale televiziunii publice.

Acestea sunt aspectele care încă urmează să fie dezbătute şi prezentate publicului de către organizatori:

 • Locul care va găzdui Eurovision Village
 • Sala care va găzdui Euro Club-ul
 • Locaţia şi sala care vor găzdui celebra Ceremonie de Deschidere a Eurovisionului
 • Sloganul şi artwork-ul ediţiei 2018 Eurovision
 • Prezentarea design-ului scenei Eurovision 2018
 • Data vânzării biletelor
 • Gazdele, prezentatorii Eurovision 2018
 • Transportul delegaţiilor
 • Aspectele cu privire la securitate
 • Ordinea intrării pe scenă a ţărilor din cadrul Semifinalelor
 • Prezentarea echipei de bază a Eurovision 2018
 • Prezentarea listei oficiale cu toate ţările participante
 • Ordinea intrării pe scenă a ţărilor în cadrul marii Finale

Calendarul temporar al Eurovision 2018:

 • Noiembrie/2017 – întâlnirea Grupului de Referinţă la Lisabona
 • 07/11/2017-  Conferinţa de presă a RTP despre Eurovision
 • Ianuarie/2018 – Stabilirea ordinii de intrare pe scenă a ţărilor în Semifinale
 • 12/03/2018 – Reuniunea Şefilor de Delegaţii (dată provizorie)
 • 01/04/2018 – RTP se mută în Arena Altice – începe construirea scenei
 • 29/04/2018 – au loc primele repetiţii oficiale (dată provizorie)
 • 06/05/2018 – Recepţia de Bun Venit, Ceremonia de Deschidere (dată provizorie)
 • 07/05/2018 –  Prima Semifinală – Show-ul pentru Jurii
 • 08/05/2018 – Prima Semifinală – Transmisiune directă
 • 09/05/2018 – A doua Semifinală– Show-ul pentru Jurii
 • 10/05/2018 – A doua Semifinală – Transmisiune directă
 • 11/05/2018 – Marea Finală Eurovision Song Contest – Finala pentru Jurii
 • 12/05/2018 – Marea Finală Eurovision Song Contest – Transmisiune directă

Autor: Ferenc Szabó

Eurovision 2018 Romania: MIHAI is URGENTLY calling composers for the ‘‘Winner Song’’

The spirits are getting very hot with the approach of the Romanian National Selection, entitled ‘’Selecţia Naţională’’. According to the press release of the Romanian public television, TVR, the application process of the songs will begin in the middle of November. The tension is high, both in TVR’s garden and among the aspirants for the big trophee of the Romanian National Selection for Eurovision.

Mihai has represented Romania back in 2006 and he ranked 4th in the Grand Final of the one of the most challenging editions, ever. His desire is to win the whole thing for Romania, but this involves a very good song which Mihai, currently, does not have it, yet. By this way, we transmit his request.

Mihai is kindly asking all the composers from all over Europe, who own a winner song, to help him fulfill his dream. For this, he needs a very good song, which fits his unique voice. His point is that he has the highest octave range among male singers, and he can do a lot of things with his voice. The only lack is the song – unfortunately, he has not yet received the much coveted song with which he could win.

Therefore, if anyone has a good song, he is invited to get urgently in contact with Mihai, so that he can assimilate the song as quickly as possible, being thus prepared to submit the song in time. You have about a month at your disposal.

If there is anyone who would like to collaborate with Mihai, here you have his e-mail address:

mihai.traistariu@gmail.com

We wish him good luck, and we hope he will make Romania proud again!

 

Author: Ferenc Szabó

EUROVISION 2018 UNGARIA: PRIMA CONCURENTĂ SIGURĂ A ,,A DAL’’

Recent lansată în Ungaria, Barbi Opitz, câştigătoarea X Faktor Hungary, a declarat în cadrul emisiunii ,,Channel Pop City’’ că s-a înscris în selecţia naţională Eurovision a Ungariei,  ,,A Dal’’. Compozitorul piesei este Krisztián Burai, iar conform relatării lui Barbi, melodia este mult mai bună decât piesele ,,Végem’’  şi ,,Nincs az a pénz’’ ale artistei.

Să ne formăm o idee, ascultând celelalte două piese ale cântăreţei:

Végem

 

Nincs az a pénz

 

LIVE-ul lui Barbi:

 

Autor: Ferenc Szabó

 

EUROVISION 2018: ŢĂRILE PARTICIPANTE LA EUROVISION 2018

Pregătirile pentru Eurovisionul 2018, care se va desfăşura la Lisabona, Portugalia, se află deja în toi. Vedem nenumăratele călătorii aeriene la şi de la Lisabona şi Berna ale şefului producătorilor Eurovision, Ola Melzig, prin postările sale de Facebook. Dar, haideţi să vedem câte ţări se vor bate, la anul, pentru marele trofeu. Vor fi reîntoarceri? Vor fi retrageri? Câte ţări vin, practic, la Lisabona?

În jur de 40 de ţări sunt aşteptate să aplice pentru ediţia 2018 a Eurovisionului. Numărul maxim de ţări participante, aidoma prevederilor elaborate de către European Broadcasting Union (EBU), este  46, în timp ce Marea Finală a Eurovisionului va găzdui, în total, 26 de ţări. 10 ţări din cele două semifinale se vor califica în Marea Finală, şi i se vor alătura ţărilor automat calificate în Finală: ţara câştigătoare-gazdă şi cele 5, numite şi ,,Big 5’’, a căror cotizaţie pecuniară depăşeşte cu mult cotizaţia celorlalte ţări participante (Spania, Italia, Franţa, Germania şi UK).

Până în prezent, 39 de ţări şi-au confirmat participarea sigură în cadrul Eurovision 2018. Data limită a ţărilor de a-şi depune cererile de participare a fost 15 Septembrie, iar data limită ale acestora de a se retrage, fără penalizări, a fost 10 octombrie.

Vor fi debuturi?

Acest lucru este improbabil. Televiziunea publică din Liechetenstein nu este asociat EBU, aşadar, nu este eligibilă a lua parte la Eurovision, conform regulamentului EBU. Kazakhstan deşi este asociat EBU, pentru a participa, trebuie invitată, oficial, de către EBU, lucru care nu s-a întâmplat încă. În cazul Kosovo putem reţine lipsa ambelor criterii de eligibilitate, dar cu toate astea, este demn de menţionat faptul că televiziunea publică a Kosovo a difuzat Eurovisionul în anii precedenţi. Aşadar, debuturi nu vor fi!

Să vedem reîntoarcerile!

Rusia, marea absentă a ediţiei 2017, se reîntoarce în 2018, iar potrivit zvonurilor, se pregăteşte să-şi ia revanşa şi să câştige.

Cine se retrage?

Momentan, nu sunt indicii cu privire la retragerea vreunei ţări.

Cine se reîntoarce?

Din păcate, Monaco, Luxembourg, Turcia, Slovacia, Bosnia şi Herzegovina  şi Andorra au confirmat, toate, că nu se vor reîntoarce nici în 2018 la Eurovision.

Prin urmare, iată ţările care se vor bate, cu siguranţă, pentru marele trofeu, în Mai al lui 2018:

 1. Norvegia
 2. Danemarca
 3. Islanda
 4. Suedia
 5. Finlanda
 6. Belgia
 7. Serbia
 8. Malta
 9. Germania
 10. Eleveţia
 11. Polonia
 12. Franţa
 13. Letonia
 14. Lituania
 15. Estonia
 16. Portugalia
 17. România
 18. Ungaria
 19. Irlanda
 20. Azerbaidjan
 21. Austria
 22. Olanda
 23. Cipru
 24. Ucraina
 25. Australia
 26. Belorusia
 27. Spania
 28. Grecia
 29. Croaţia
 30. Regatul Unit
 31. Italia
 32. Slovenia
 33. Bulgaria
 34. Muntenegru
 35. Cehia
 36. Albania
 37. Georgia
 38. Israel
 39. Rusia

Ţările rămase pentru confirmare sunt:

 1. Armenia
 2. Moldova
 3. San Marino
 4. Macedonia

 

Lista oficială cu participanţii Eurovision 2018 va fi publicată de către EBU, la finele anului.

 

Autor: Ferenc Szabó