Blog

Eurovision România 2018: The Humans – Goodbye

După 5 etape şi 59 de producţii, ieri seara, a luat sfârşit Selecţia Naţională 2018, care s-a ţinut la Sala Polivalentă din Bucureşti. Din cele 15 melodii concurente in marea finală, cea a trupei The Humans, ,,Goodbye”, a ieşit învingătoare. Pe această cale, echipa INFE România urează mult succes trupei în cadrul celei de-a doua semifinale de la Lisabona, de pe 10 Mai!

Sursa foto: EBU

Autor: Ferenc Szabó 

Reclame

EUROVISION UNGARIA 2018: AWS, DÁNIELFY SAU YESYES?

Ungaria îşi alege reprezentantul la Eurovision 2018 de la Lisabona. După 5 show-uri măreţe, din punctul de vedere al punerii în scenă a celor 30 de melodii diversificate ca şi stil, vecinii noştri se află deja pe punctul de a-şi desemna, Sâmbăta viitoare, reprezentantul în cadrul Eurovision Song Contest 2018.

Potrivit regulii ,,A Dal” (selecţia naţională ungară), din fiecare semifinală, au purcedat în marea finală numai 4-4 concurenţi. În cadrul marii Finale, juriul de specialitate va promova, în Super Finala din cadrul aceleiaşi Finale, doar 4 din cei 8 . Acest lucru înseamnă faptul că, practic, juriul va priva 4 din cei 8 finalişti de dreptul de a-şi reprezenta ţara în cadrul etapei internaţionale; cei 4 super-finalişti urmând a se bate pentru marele trofeu, respectiv, pentru biletul către Lisabona, în faţa telespectatorilor, care vor decide într-o măsură de 100% reprezentantul din 2018, prin televot.

Analizând punctajul obţinut din partea juraţilor, în semifinale, de către cei 8 finalişti, preconizăm o super finală de 4 alcătuită din AWS, Yesyes, Dánielfy şi Süle Zsolt.

 

Care dintre cei 4 posibili super-finalişti vă place cel mai mult?

AWS

Yesyes

Dánielfy

Süle Zsolt

Autor: Ferenc Szabó

 

Eurovision România 2018: Prezenţa lui Feli incertă

Ne apropiem, cu paşi repezi, de Finala mare a Selecţiei Naţionale Eurovision 2018. Au mai rămas numai două semifinale, din cele 5; iar cea din această duminică este, pesemne, cea mai aşteptată de către fanii Eurovision. Motivul: Feli Donose.  Se va îndeplini, însă, dorinţa fanilor de a o vedea pe Feli în semifinală?

Pe data de 11 februarie, va avea loc cea de-a 4-a semifinală din cadrul Selecţiei Naţionale Eurovision 2018. Ediţia este aşteptată cu sufletul la gură, cu atât mai mult, cu cât ea se va ţine, în premieră mondială, la 80 de metri adâncime, sub pământ, în Salina Turda; ceea ce implică, în mod inerent, o logistică nemaiîntâlnită din partea organizatorilor TVR.

Norocoşii repartizaţi de a urca pe scena special instalată din Mina ,,Rudolf” au fost următorii:

SEMIFINALA – 11 FEBRUARIE 2018

TURDA

Nr.crt. TITLU PIESA MUZICA & VERSURI INTERPRET
1 „BUNĂ DE IUBIT” M&V: Felicia Donose, Florin Boka, Vlad Popescu, Serban Cazan Feli
2 „DACĂ DRAGOSTEA E OARBĂ” M&V: Sebestyen Zoltan Laszlo ZØLTAN
3 „Deşert de SENTIMENTE” Mihail Tiric TIRI
4 „I AM HERE” M&V: Paula Crisan Paula Crişan
5 „NIRVANA” M&V: Cristian Simionescu Cristian Siminonescu
6 „OUT OF THE DARK” M&V:  Cezar Dometi, Alice Jekel Alice Jeckel
7 „RAZĂ DE SOARE” M&V: Dan Manciulea Dan Manciulea
8 „REKINDLE THE FLAME” M&V: Liviu Sorescu Lion’s Roar
9 „THE ONE” M&V: Samuel Bugia Garrido, Roxana Elekes Claudia Andas
10 „TIME AFTER TIME” M&V: Daniel Lazar, Cini Dominique, Christian Arding, Mario Farrugia Ioana Ciornea
11 „TOO BUSY FOR MY HEART” M&V: Florin Chitiul, Bernice Chitiul Bernice Chiţiul
12 „UNA OPORTUNIDAD” M&V: Samuel Bugia Garrido Nicoleta Ţicală

 

Întrebarea, care s-a formulat în rândul gruperilor Eurovision România cu privire la prezenţa lui Feli în semifinală, ne-a pus pe drumuri; astfel încât am fost nevoiţi să facem anumite cercetări pentru a desluşi veridicitatea zvonurilor apărute în spaţiul public cum că Feli se va retrage.

Deşi aflată în suferinţă, Feli Donose, cea mai râvnită personalitate în cadrul Selecţiei, a ascuns câteva zile pierderea tatălui ei faţă de opinia publică, urmând ca, într-un final, să anunţe dispariţia acestuia pe reţelele de socializare, acuzând totodată o slăbiciune psihică, lesne de înţeles în împrejurarea dată.

Deşi, echipa INFE România avea informaţii despre dispariţia tatălui lui Feli, a considerat pertinentă abţinierea de a anunţa, fără voia vedetei, această întâmplare dureroasă care a privit familia ei.  În acelaşi timp, considerăm că, decizia ei finală de a lua sau nu parte în Selecţie trebuie să fie făcută publică de către artista însăşi; iar datorită respectului pe care echipa Infe România îl poartă faţă de persoana ei, am ales să nu fim noi cei care anunţăm decizia luată de către aceasta.

Feli urmează să intre în concurs cu piesa intitulată ,,Bună de iubit”, o puteţi asculta, accesînd link-ul de mai jos:

În numele întregii echipe, îi transmitem sincere condoleanţe şi multă forţă lui Feli! Ne exprimăm nădejdea că o vom revedea la Selecţia Naţională şi în anii viitori!

Autor: Ferenc Szabó

 

 

Franţa: Diseară, marea Finală a Selecţiei pentru Eurovision, ,,Destination Eurovision 2018”.

Turneul selecţiei naţionale al Franţei, denumit Destination Eurovision, va culmina diseară, cu ocazia desfăşurării Marii Finale. După două runde de semifinale şi 18 melodii, cei 8 finalişti se vor lupta pentru biletul către Lisabona. Prezentatorul Finalei va fi nimeni altul decât celebrul cântăreţ canadiano-francez, Garou.

Iată cele 8 piese finaliste:

  1. Louka – Mamma mia
  2. Max Cinnamon – Ailleurs
  3. Emmz Lizana – OK ou KO
  4. Madame Monsieur – Mercy
  5. Nassi – Rêves de gamin
  6. Lisandro Cuxi – Eva
  7. Igit – Lisboa Jérusalem
  8. Malo’ – Ciao

Pe lângă piesa lor de Eurovision, participanţii vor cânta, fiecare alături de un cântăreţ celebru, o altă piesă non-Eurovision.

Câştigătorul, respectiv reprezentantul Franţei la Eurovision, va fi determinat de către votul publicului, respectiv cel al juriului internaţional, format din:

Αrmenia: Iveta Mukuchyan

Belorusia: Olga Salamakha

Βulgaria: Ivan Katsarev

Finlanda: Terhi Norvasto

Islanda: Felix Bergsson

Israel: Tali Eshkoli

Italia: Nicola Caligiore

Rusia: Sergueï Pavlov

Suedia: Christer Björkman

Elveţia: Reto Peritz

Juriul francez, din semifinale, va fi şi el prezent la Finală, dar fără drept de vot. Amir, însă, va fi înlocuit de către frumoasa Alma, reprezentanta Franţei din 2017.

Finala Eurovision 2018 Franţa începe azi, de la ora 21:55, ora României, şi va putea fi urmărită şi pe canalul TV5 MONDE (care se regăseşte şi în grila programelor româneşti) sau online pe canalul oficial Youtube al ,,Destination Eurovision 2018” sau pe France2

 

Autor: Ferenc Szabó

Marea Britanie este castigatoarea INFEvision Video Contest 2018

Din cele 14 piese inscrise in actuala editie INFEvision Video Contest, artistul Peyton a reusit sa cucereasca titlul cu piesa When They Go Low in calitate de reprezentant al Marii Britanii. Concurenta Romaniei, Inna, s-a clasat pe locul al 10-lea cu hitul verii Ruleta.

Continuă lectura „Marea Britanie este castigatoarea INFEvision Video Contest 2018”

Eurovision 2018 România: MIHAI se luptă pentru biletul la Lisabona!

Cu titlul de ,,Cea mai bună voce din România’’ de trei ori, reprezentantul României la Eurovision  în 2006, cu cel mai mare punctaj obţinut de România la Eurovision şi cu peste 120 de premii în domeniul muzical, până în prezent – într-un cuvânt: MIHAI.

Un an nou, o nouă încercare? MIHAI, pe numele său întreg Mihai Trăistariu, ne va vorbi despre Eurovision, în general, dar şi despre pregătirile pentru Eurovision 2018.

Au trecut 11 ani de când ai păşit ultima oară pe scena mare a Eurovisionului. Cum priveşti, retrospectiv, concursul şi ce fel de schimbare a reprezentat acesta în viaţa ta?

Până să calc pe scena mare a Eurovision-ului, n-am ştiut şi nu mi-am imaginat niciodată cât de important poate deveni un astfel de concurs în cariera ta. Practic, azi pot spune, cu mâna pe inimă, că Eurovision 2006 mi-a schimbat viaţa. Piesa „Tornero” a intrat instantaneu pe majoritatea radiourilor din Europa, devenind un hit al momentului. Asta a însemnat, brusc, reîntoarcerea mea în show-biz, după ce sparsesem trupa Valahia, în 2004. De-atunci şi până azi, numele Mihai Trăistariu a rămas pe buzele tuturor. Aş putea recunoaşte public că, anul 2006 înseamnă debutul meu în cariera solo, deşi în 2005, am lansat piesa „Cât de frumoasă eşti”, cu un impact la public  imens. Însă … ca şi notorietate, Eurovisionul din 2006 mi-a consolidat şi consacrat numele în muzica romanească, pe vecie. 

Cum ai descrie sentimentul pe care îl trăieşte artistul responsabilizat de a-şi reprezenta ţara pe scena mare a Eurovisionului? Este, în acelaşi timp, o presiune psihică, care necesită ani buni de pregătire în domeniu, sau îi poţi face faţă şi fără o experienţă vastă în faţa reflectoarelor de o asemenea sclipire ca cea de la Eurovision?

Urmăresc Eurovision-ul de mulţi ani şi pot spune, fără să dau greş, că nu prea contează experienţa de dinainte. Contează să placi sau nu. Uneori, nici piesa nu trebuie să fie WOW. Poate TU, în sine, reprezinţi ceva pe scena aia. Vezi Conchita… Bineînţeles că îţi trebuie şi o piesă bună. Însă … uneori place piesa, alteori momentul vizual, alteori vocea. Portugalia 2017 a însemnat o piesă de suflet, cântată în altă limbă. Poate, oamenii voiau deja altceva decât comercial, decât show-uri explozive. Trend-ul se schimbă an de an pe scena Eurovision. Deci … nu e nevoie de experienţă. Pur şi simplu, trebuie să vii cu ceva ieşit din tipar.

Crezi că succesul pe scena mare a Eurovisionului implică, în mod inerent, profesionalismul, sau poţi câştiga şi fără un pic de profesionalism, depinde doar de melodie?

Profesionalismul te ajută să laşi o impresie bună prin culise. Însă … revin : nu e musai să te comporţi ca la carte. Totul e momentul artistic. Şi nici măcar piesa … Lordi, în 2006, au câştigat pentru spectacolul cu flăcări şi pentru costumaţiile şocante. Piesa în sine nu e o capodoperă.

Cât de mult cunoşti fenomenul Eurovision? Exemplifică, te rog, ca să ne convingem! Te consideri un fan al acestui fenomen global? Dacă da, ce anume îţi place cel mai mult?

 Îl cunosc doar din prisma artistului care revine pe scena concursului din dorinţa de a-l câştiga vreodată !  Nu ştiu dacă sunt un fan, pentru că nu memorez biografiile celorlalţi artişti şi nu pot da detalii despre piesele cântate în alţi ani. Dar, recunosc că fug în camera de hotel, dacă sunt prin concerte … ca să nu-mi scape nicio secundă din competiţie. Deci … tot un fel de fan sunt. 

Cel mai mult îmi place partea cu votarea. Deşi, stiu că e … ciudată şi de neînţeles, uneori … 

Crezi că s-a schimbat Eurovisionul de când ne-ai reprezentat tu în cadrul acestuia? Evidenţiază-ne, te rog, schimbările majore.

Schimbări majore nu sunt. Însă, da, partea grafică e o schimbare uriaşă. Sound-ul e altul. Vocile, însă, sunt la fel de bune. Piesele … la fel de interesante. Deci, schimbările vin mai mult pe partea de tehnologie, de sound. Artiştii sunt … tot artişti, ca pe vremuri. Vocile sunt uneori WOW … alteori mai slabe. Exact ca pe vremuri … Decorul, repet, este de la an la an, tot mai impresionant.

Cât de mult îţi doreşti să reprezinţi încă o dată România la Eurovision şi care este ,,rotorul’’ acestei dorinţe de a ne reprezenta din nou? Vrei să-ţi depăşeşti propriul rezultat sau, pur şi simplu, îţi doreşti să retrăieşti sentimentul unic oferit de o asemenea participare?

Sincer să fiu … de la Eurovision urmăresc 2 lucruri, în paralel:

  • să aduc locul I României, pentru că ştiu că pot ! Vreau să-mi spună românii mai des : „Mă faci mândru că sunt român!” 
  • să-mi depăşesc recordul cu TORNERO, pe partea de succes internaţional. În 2006, am semnat cu 15 case de discuri internaţionale, iar piesa TORNERO s-a difuzat la radiourile din peste 30 de ţări în Europa şi nu numai. Aici vreau să ajung … sau mai sus … Deci … visez la o carieră internaţională!

De câte ori te-ai bătut pentru biletul la Eurovisionul mare, înainte să ţi se ofere această şansă în 2006; şi care a fost piesa, cu care ai concurat, pentru care îţi pare cel mai rău că n-a avut ocazia să fie auzită de întreaga Europă?

De 5 ori. În 2006, participam pentru a 6-a oară, şi a fost cu noroc. Am revenit în 2016, cu PARADISIO, şi în 2017, cu I WON’T SURRENDER. Deci … în total, 8 participări la FINALA ROMANEASCĂ. Chiar şi asta e un record în sine. Pentru că am fost finalist de fiecare dată. Iar rezultatele au fost de top, mereu. În toate finalele româneşti, am ocupat pe rând locurile : 2, 3, 4, 3, 3, 1, 5, 2. E o performanţă şi asta. Nu regret nicio participare fără succes. Poate în 2017, cu I WON’T SURRENDER, căci eram foarte aproape de a câştiga. Dar am realizat că … aşa vrea Dumnezeu şi că El îmi rezervă sigur un succes mai mare. Aşa că … revin acum, în 2018, cu forţe noi şi cu incredere şi mai mare. 

De 8 ori, impresionant. Și, încă te lupți în continuare?

De 8 ori. Şi nu mă las până nu câştig locul I pentru România. Asta poate să însemne să particip şi de 20 de ori. Mă ghidez mereu după o vorbă: NIMIC NU E IMPOSIBIL !

Eu chiar cred cu tărie că voi câştiga locul I, într-o zi ! 

Este adevărat că te vei înscrie la Selecţia Naţională 2018?

Perfect adevărat ! Am o piesă care mă prinde excelent, cu un sound foarte fresh şi cu vocea … la înălţimea octavelor mele. 

Descrie-ne, în câteva linii mari, piesa cu care vei concura în 2018! E uptempo? Baladă? Când o vei publica?

Vă dau detalii după ce trece de audiţii. 

Pregăteşti deja un show pentru melodia aceasta?

Încă nu, trebuie să aflăm prima dată datele tehnice privind scena Selecţiei Naţionale. Am ceva idei, mă gândesc deja la costumaţii etc. Toate trebuie să vină de la sine. Oricum, se merge din ce în ce mai mult pe simplitate, pe natural, iar asta e în avantajul meu. Nu mi-e la îndemână să dansez, nici să mă scălâmbăi în vreun fel.  Sunt destul de timid pe scenă, deşi în viaţa reală sunt opusul. 

Care a fost piesa ta favorită din ediţia 2017, etapa internaţională?

Bulgaria. Şi Olanda. Mă atrag vocile bune sau piesele sensibile, de suflet.

Nu te vei da bătut până nu vei reprezenta din nou România la Eurovision?

NICIODATĂ, cu litere mari! E visul vieţii mele: SĂ CÂŞTIG EUROVISION-UL. Deci … visaţi alături de mine ! Pentru că … visăm acelaşi vis ! 

 

În nume personal, dar şi în numele INFE România, cât şi în numele întregii Românii, îţi mulţumesc că ne-ai făcut mândri în 2006, şi îţi urez ca visul tău să se îndeplinească şi să ne faci din nou mândri sau şi mai mândri decât ne-ai făcut cu ,,Tornero’’!

Mult succes!

mihai-traistariu

Autor: Ferenc Szabó

EUROVISION JUNIOR 2017: RUSIA ESTE ÎNVINGĂTOAREA

 

jesc2017_russia_wins

Georgia a organizat Eurovisionul Junior din acest an. Voturile juriului de specialitate au fost câştigate de Georgia, voturile telespectatorilor de către Olanda, dar, într-un final, Rusia a iesit câştigătoarea ediţiei 2017, cu piesa intitulată ,,Wings”, în interpretarea Polinei Bogusevich.

Felicitări!

jesc2017results

Nu putem, însă, trece cu vederea ,,micile” suspiciuni cu privire la modalitatea de votare. În timp ce discrepanţa dintre voturile juriului şi cele ale telespectatorilor era uriaşă cât China, s-au constatat erori majore şi în sistemul nou de votare introdus, cel online. Mulţi, ca să nu spunem că absolut nimeni, n-au putut vota în timpul show-ului Live. De asemenea, două mari redacţii cu tematică Eurovision, au dovedit posibilitatea de fraudare în noul sistem online de votare.

Ne exprimăm nădejdea că acest sistem nou de votare nu va fi introdus de către EBU şi în cadrul Eurovisionului mare!

Să urmărim şi prestaţia Maltei, care la juriu a ieşit codaşă, dar la televot era printre primii (de la minutul 1:03:50) :

Autor: Ferenc Szabó